Nyheter

13 - inget oturstal för Kahlil De Burca!

Publicerad
Det blir en intressant, men samtidigt stressig söndag för tränare Kahlil De Burca då hela tretton hästar från stallet ska sadlas till start på Bro Parks allra största tävlingsdag för året.
– Det ser bra ut så här före loppen. Jag hoppas jag kan vinna ett eller ett par lopp, kommenterar Kahlil De Burca.
tc7ssz3cv6saqxsxi9k
Saltie Girl - "Burcens" bästa segerchans?! Foto: Stefan Olsson - Svensk Galopp

Vi inleder med dina tre hästar i det inledande hinderloppet. Säg något?

Wontgetfooledagen har bra rutin och form från ett par starter i England över hinder - och slätloppsfart har han ju så det räcker. Jag har svårt att sära på mina tre i loppet, men känslan är att han är den bästa hästen - om det betyder att han är först i mål är ju en annan historia, säger Kahlil De Burca.

Steccando är en tuff häst som kan massor på sin bästa dag. Han ska inte räknas bort ur segerdiskussionen, säger Kahlil De Burca.

Early Voice svarade för en riktigt fin prestation i första starten för mig och har tagit det loppet på bästa sätt. Han är skolad över fasta hinder så det här med häckar tycker han är en enkel sak. Viktläget är väldigt intressant och den längre distansen ska inte vara något bekymmer. Bra chans, säger Kahlil De Burca.

Och över de fasta hindren (lopp 2) plockar du ut Crindle Carr - allt väl där?

Crindle Carr borde ha vunnit senast - det mesta gick snett, men hästen visade i alla fall väldigt bra form. Loppet känns inte så tufft så jag hoppas på seger, säger Kahlil De Burca.

I dagens tredje lopp fick Saltie Girl startspår ett. Det måste väl vara perfekt för henne?

– Saltie Girl var jag lite besviken på senast - hon hade en del trafikproblem och slet något med underlaget. Innerspåret är perfekt och hästen är på väg uppåt rent formmässigt. Jag tror det här är min bästa vinstchans för dagen, säger Kahlil De Burca.

I Nickes (GS75-1) gör Mount Tahan tredje starten för dig. Hur ser du på uppgiften? 

Mount Tahan har varit en besvikelse i två starter på gräset så ny testar vi dirttrack - ett underlag han vunnit tre lopp på. Det är en stor och rejäl häst tränar på fint och den här gången skärps upp med sidoludd. Om han prickar starten är han riktigt vass och spets är inte otänkbart även om Duca di Como finns med i loppet. Jag tror på en gedigen insats av Mount Tahan, säger Kahlil De Burca.

I GS75-2 gör Trappe Shot-sonen Krafka första starten för dig. Kommentar?

Krafka är en okej häst som kommer att stå distansen. Vi har duktig amatör i sadeln, men det känns ändå rätt svårbedömt, säger Kahlil De Burca.

Trevligt härstammde stoet Rapidash i Herbert Sachs Memorial (GS75-3) då allt väl med henne?

Rapidash mår fint inför den här starten. Jag hade faktiskt hellre sett henne i Lanwades, men där kom hon inte med. Det är en speedig sak som skulle gynnas om banan blev åt det snabbare hållet. Nu är det övervikt, men jag har ändå lite tro på en bättre placering, säger Kahlil De Burca.

Tre till start i Svealand för tvååringarna. Kommentar om dessa tack?

Freya Lucy hade en del utur senast - med bättre klaff tror jag faktiskt att hon hade kunnat vinna. Hon mår fortsatt bra och täta starter ska inte vara något problem. Freya Lucy är en av de som kan vinna loppet, säger Kahlil De Burca.

Who´s The Boss missgynnades av banan senast och dessutom fick han ingen bra resa - vi glömmer det loppet. Lite upp i distans och en stark ryttare i sadeln är ett plus. Den här gången skärper jag upp hästen med sidoludd för att få honom mer koncentrerad. Skrällchans med lite tur, funderar Kahlil De Burca.

Last Of The Line testade jag med blinkers senast och det var ett felaktigt beslut av mig. Distansen passar perfekt och hon är under utveckling. Formen är som den ska och efter det här loppet blir det Jägersro, säger Kahlil De Burca.

Von Blucher i GS75-5?

Von Blucher skulle inte ha startat senast - det blev fel. Han brukar gå bra efter lite vila och är väl förberedd. Han är något av Dr Jekyl och Mr Hyde, man vet aldrig vart man har honom. Formen från England räcker en bit och kanske kan han vara en storskräll, säger Kahlil De Burca.

Och visst kan väl Freed From Desire vinna GS75-7?

Freed From Desire är ute i rätt klass och bara mot stona den här gången - plus! Formen är som den ska och en bana åt det snabbare håller vore en fördel för henne. Om Freed From Desire gör om prestationen från näst senast kan hon vinna det här, avslutar Kahlil De Burca.