Nyheter

1-2-3 för Chad Brown i Diana på Saratoga (Gr.1)

Publicerad
Grade 1 löpningen Diana går på Saratoga över 1800 meter gräs för de bästa stona. Det var klar Breeders' Cup varning på tillställningen som dominerades av Chad Brown.
saratoga_8pyOcV
Saratoga har precis öppnat säsongen och har nu 37 av 40 dagar kvar

Direkt från start sändes Thais (e.Rio De La Plata) till en rejäl ledning och fick med sig en hetsig Mitchell Road (e.English Channel) på snabba 22,10 första 400. 800 gick på 45,90 och då hade Mitchell Road fått släppa Thais ifrån sig. 1200 gick på 1,11,51 och 1600 gick efter 1,36,01. Då hade fältet kommit ikapp och first run fick Rushing Fall (e.More Than Ready) som snabbt var om och gick iväg från Thais. Än snabbare gick dock Sistercharlie (e.Myboycharlie) som slukade Rushing Fall i ett nafs och gick iväg till enkel seger på 1,47,93. Rushing Fall höll till andraplatsen och Homerique (e.Exchange Rate) som kom igång sent tog tredje vilket innebar att tränare Chad Brown var etta, tvåa och trea i racet. Det är inte lika vanligt med pacemakers i USA som i England, men Chad Brown har lärt sig taktiken och här tillämpades den perfekt. 

Sistercharlie är USAs bästa sto på gräset och kom från ett uppehåll på nära åtta månader vilket gör insatsen än mer imponerande. Hon segrade i Breeders' Cup Filly & Mare Turf förra hösten och är favorit till att ta en ny seger i den löpningen.