V64 Jägersro Galopp

Övriga lopp

 • Lopp 1:
   • 1 Klint
   • 4 Single Malt
   • 3 Summer Snake

  Härligt härstammade Klint (1) gick i ledningen i sitt kval, “vann” detta lätt och såg fin ut. Hästen är startsnabb och kan mycket väl ta hand om ledningen. Alldeles oavsett position måste det vara fin segerchans för Susanne Berneklints adept. Tvååringen efter Fast Company kostade 28.000 euro på Tattersalls Ireland som åring.

  Single Malt (4) kvalade också positivt och tränare Castro brukar ha väl förberett inför debutloppen. Startspåret är perfekt och i det lilla startfältet lär inte mycket kunna gå fel.

  Vanja Sandrups Summer Snake (3) kvalade okej och kan definitivt bättre än vad hon visade i debuten bakom topphästar senast. Med loppet i kroppen tror vi på förbättrade takter av halvsystern till Snake Lake.

  Fernandoo (6) kvalade trevligt.

  Intervjuer:

  Summer Snake var inte så hårt vässad inför debuten då hon fick ett ganska tufft lopp. Hon är framsatt till det här loppet och har ju fått mer rutin. Jag tror att Summer Snake kan vara tvåa, trea, säger Vanja Sandrup.

   

  • Lopp 8:
    • 7 Wolfof Vancouver
    • 3 Reunion Island
    • 6 Whitestrip
    • Outsider: 1 Who's The Boss

   Lambada Cup – vilket topplopp. 249.000 kronor i total prissumma.

   Ultrahärstammade Wolfof Vancouver (7) var ute i vida spår i debutloppet, men avslutade vasst och vann sedan på ren klass. Det här ser ut att vara något alldeles extra och vi tror inte att det bara kommer skilja en nos mellan vår tipsetta och Reunion Island den här gången. 

   Reunion Island (3) var hårt riden i sitt kvallopp, men sedan avsevärt förbättrad i debuten. Castros springare gick i ledningen, men bröt ut en smula in på upploppet - sedan var han slagen av Wolfof Vancouver med minsta möjliga marginal. 

   Gråa Whitestrip (6) gjorde allt rätt i livets första start och har säkert gått framåt med loppet i kroppen, men att hon skulle kunna slå Wolfof Vancouver tror vi inte på.

   Who´s The Boss (1) var helt överlägsen på dirttracken i debuten och minst lika bra gången efter på gräset - detta efter en rätt stygg resa med spår på vägen. Från innersta startboxen är hästen garanterad en fin och spårsnål resa så inte mycket lär kunna gå fel.

   Sweet Home Alabama (2) kvalade på snyggt sätt och var oriden över mållinjen i ett kval där Reunion Island var utriden. Vi var lite besvikna på hästen i debutloppet senast, men blir inte ett dugg förvånade om hon visar stor förbättring till den här starten.

   Cups And Cakes (8) reds smart invändigt senast och han fram till seger kort före mål. Nu är det dirttrack och det tror vi inte är någon fördel.

   Flying Glimt (4) vann överlägset senast, men verkar bortvald av jockeyn Martin Rodriguez?

   Vi rankar trevligt härstammade Bossner (5) sist och då förstår ni vilken klass det är i det här startfältet. Tvååringen efter Camacho kostade 38.000 euro på Irland som åring.

   Intervjuer:

   Flying Glimt har gjort det bra så här långt och är under fortsatt utveckling. Det här är dock ett väldigt tufft lopp så jag skulle vara nöjd om är typ trea, säger Vanja Sandrup.

   Whitestrip är den bättre av mina två i loppet - i alla fall i dagsläget. Hon gjorde allt rätt i debuten och ska vara framsatt till den här starten. Jag tror att min häst kan vara tvåa till Wolfof Vancouver, avslutar Vanja Sandrup.

   Wolfof Vancouver är en häst jag verkligen gillar. Det finns massor av klass i honom. Jag var nöjd med vad han gjorde i debuten och hästen ska vara rejält framsatt till detta. Jag tror det är en toppchans på segern, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

   • Lopp 9:
     • 4 Mountain
     • 2 Ventura Destiny
     • 6 Maid
     • Outsider: 1 Green Backspin

    Handicap för treåringar av bra klass - mycket spännande.

    Tipsnicken till Lennart Reuterskiöld Jrs Mountain (4) som ännu inte vunnit lopp i år, men nu tror vi att det är dags. Treåringen efter Eishin Dunkirk var grym som tvåa bakom fenomenet Nocentsinkentucky senast och någon häst av dennes kaliber ser vi inte i startlistan hur mycket vi än letar… 

    Ventura Destiny (2) var ruskigt duktig bakom äldre hästar senast och även toppbra bakom Gulfstream Tiger gången före. Fyra kilo lägre vikt än vår favorit kan mycket väl fälla avgörandet.

    Lilla Maid (6) rids visserligen med ett kilos övervikt, men står ändå intressant till och ska respekteras av totospelarna.

    Green Backspin (1) gjorde debut för äldste broder Reuterskiöld på Klampenborg senast och skötte sig bra som knappt slagen fyra. Mamma Mirieille var riktigt vass på tävlingsbanan och hade formtal i trakterna av 88 - Green Backspin är hennes första avkomma. Treåringen startade två gånger som tvååring - detta på storbanorna Saint Cloud och Deauville. I den sista starten (Deauville) agerade hästen lite hetsigt efter en liten startmiss, men kom ändå hem på fint sätt på rejält tung gräsbana. Det är rent sprinterblod på pappasidan och vi förväntar oss en gedigen insats med loppet i kroppen även om det är debut på dirttrack. 53 kilo minus två på lärlingen känns synnerligen intressant. Pass upp till glatt odds!

    Outragusandangerus (3) har droppat rejält i handicap, men inte visat någon form alls i årets starter. 

    Seven Emirates (5) har form, men är bättre på gräsbanan.

    Intervjuer:

    Green Backspin kom till mig i maj och i debuten i min regi gick hon väl okej i ett ganska blekt lopp. Hon tog det loppet väl och viktläget känns väl bra. Jag vill dock se lite mer av henne innan jag sticker ut hakan, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

    Outragusandangerus har varit rejält sjuk så årets starter är bara att glömma. Jag kollade halsen i onsdags och allt såg bra ut vilket såklart var glädjande. Han har droppat ordentligt i handicap och står ju åtta kilo bättre till om man jämför med favoriten Mountain. Det ska bli spännande att se honom på söndag. Som det känns kommer han att göra ett bra lopp, avslutar Roy Arne Kvisla.

    Mountain gjorde det väldigt bra i sprintloppet på Derbydagen och formen är fortsatt fin efteråt. Hon har inte vunnit i år, men nu ser det ut att kunna vara dags trots att det är en handicap och stora viktskillnader, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

     

     

    • Lopp 10:
      • 4 Philiango
      • 8 Ikc Wildcat
      • 3 Rackham Den Röde
      • Outsider: 6 Rintintin

     Philiango (4) återkommer i amatörklassen och då ska det vara toppchans på segern i klent sällskap. Hästen droppade två kilo på den senaste starten och har dessutom en duktig ryttarinna som drar av fyra “pannor”. Stenklar? Ja, vi tror det!

     IKC Wildcat (8) visade lite form senast, men har aldrig varit riktigt i närheten av Philiango. En massa övervikt är det också.

     Rackham Den Röde (3) har form, men är avsevärt bättre på gräs nu för tiden.

     Rintintin (6) står ganska bra till och kan säkert vara tvåa med lite klaff på vägen.

      

      

     • Lopp 11:
       • 9 Macallan
       • 3 Mehdaaf Athbah
       • 1 Top Medina
       • Outsider: 4 Sihrano Du Cayrou

      Macallan (9) står bäst till och sex av livets tretton segrar har tagits på Malmö-ovalen.

      Top Medina (1) har grym form, men står sämre till jämfört med vår tipsetta den här gången.

      Sihrano Du Cayrou (4) har bara gjort fyra starter och känns oexponerad. En häst för storloppen på kontinenten på lite sikt?

      Hur svårbedömd är den engelske gästen Mehdaaf Atbah (3)? Hästen var ute i det stora loppet för arabhästar under Saudi Cup-dagen och var långt slagen, men gången före svarade åttaåringen för en strong insats som tvåa i topplopp på den kungliga banan i Riyadh. Kan vara helt stenklar, men vi vill se det först.