Nyheter

Dagen D. i Scandinavium

Publicerad
Dagen med stort D är här. Den sista etappen inför den åtråvärda titeln som världscupvinnare 2019. I eftermiddag är det 25 ekipage som gör upp om titeln. Den som har högst antal fel med sig från kvalen startar först och är längst ifrån seger. Japanska Shino Hirota med svenskfödda ”Life is beautiful” har med sig 24 fel och ligger alltså hela 6 nedslag efter ledaren Eduardo Alvarez Aznar. Seger för Japanskan är osannolik med att rida finalen är en merit i sig.
gote
Nu är det dags för final Foto: Pressbild

Låt oss ta en närmare titt på dagens startfält: Vårt tidigare drag, belgienbaserade Abdel Said går ut som startnummer 10 och har med sig 11 fel. Ungefär här under 12 felstrecket är det som spänningen verkligen börjar. Det är alltså mindre än 3 nedslag till ledaren. Allt kan hända. En felfri runda och plötsligt har ställningen ändrats om inför andra rundan. Vårt första svenska hopp ut är Henrik von Eckermann som tidigare antytt sig vara tveksam till start. Med Toveks Mary Lou har han med sig 9 fel som kan översättas till två nedslag och ett tidsfel. Efter Henrik är det 13 ryttare som alla ligger på 8 fel och nedåt. 


 

En ryttare som visat toppform hela helgen och radat upp placeringar är Max Kuhner. Med sin vita Clarimo avkomma har han 6 fel i bagaget. Vi tror på att detta kommer bli en ryttare att räkna med idag. Det är ett rutinerat ekipage som har allt som krävs. Ett stort utropstecken i startfältet är vår tidigare nämnda kioskvältare, polacken Jaroslaw Skrzyczynski med sin magiskt fina Chacclana. De har med sig 4 fel, endast ett litet nerslag från segraren! 


 

4 stycken ryttaren kommer in med 3 fel i bagaget. Dessa har mindre än ett nerslag till Aznar. Det är inte heller vilka ryttare som helst, det är storfavoriten och förra årets segrare Elizabeth Madden med Breitling L.S. Hon har nerver av stål och kommer säkert stå på prispallen idag. 


 

Steve Guerdat kommer in som 3e sista ryttare med 2 fel och därefter kommer självaste EM segraren Peder Fredricsson. Han rider på Catch Me Not S en häst som såg riktigt fräsch ut och segrade i fredagens kval. Är hästen lika fräsch idag är en pallplats inom räckhåll! Sist ut har vi ledaren Eduardo Alvarez Aznar, kommer ekipaget kunna knyta ihop säcken? Det är en väldigt lång resa hela vägen in i mål. Vi tror idag som följer:


 

A-ekipage:3 Breitling LS, 4 Catch Me Not S, 1 Alamo, 5 Clooney 51, 7 Delux Van T & L, 9 Rokfeller De Pleville BoIS Margot, 10 Chardonnay 79


 

B-ekipage:, 6 Toveks Mary Lou, 14 Chacclana, 12 H & M Legend of Love, 2 Scuderia 1918 Tobago Z, 8 Clintrexo Z, 13 Tempo de Paban, 15 Casello, 16 Jumpy Van De Hermitage


 

C-ekipage:17 Uno de la Roque, 18 Charmeur, 20 övriga ryttar, 19 Venue d’fees ses Hazelles, 11 Cooper


Vi tror att på dagens prispall kommer: 3a Catch  Me Not S, 2a Alamo, 1a Breitling LS. Vår kioskvältare kvarstår, Chacclana!