Blogg

Tiden går fort när man... vinner!

Onekligen har den första månaden för galopptips.se flugit iväg i ett tempo som återigen lämpligast kan liknas vid startfältets, precis efter det att boxdörrarna öppnats. Det har gått fort och roligt är bara förnamnet när vi efter en månad (galopptips.se lanserades 18 maj) kan konstatera: 

Vi ligger alltjämt på ett nettoplus, totalt mer än 10.000 kr, för alla våra stora systemförslag (V4, V5, V64, V65). Sammanlagt handlar det nu om en bra bit över 100 system som hittills lämnats på sidan!

Och att fortsatt ligga på plus efter mer än 100 systemförslag är en makalös bedrift! Vi har ju heller inte fått in någon "supervinst", 50.000-100.000 kr eller liknande, som dragit upp siffrorna så att säga på egen hand...

Snarare har vi fått ett kvitto på att galopptips.se är en ren och skär kvalitetsprodukt - en hemsida som levererar tips av allra högsta klass, oavsett spelform och oavsett bana/land. De största enskilda vinsterna på våra systemförslag under denna första månad har också fördelats enligt följande: Vaal, Sydafrika: 17.376 kr, Jägersro: 10.775 kr, Bro Park: 9.693 kr och Klampenborg: 8.029 kr.

Och sedan får man inte glömma: Huvudsyftet med lanseringen av galopptips.se är inte att VI ska gå med vinst - utan det är att DU skall få den rätta tipsvägledningen för att själv kunna kamma hem storvinsterna! Ibland sätter vi "snygga spikar" (högsta odds hittills: 14 gånger pengarna), men missar systemet som helhet. Men då kanske det istället råkar vara just "din dag" - du väljer vårt spikförslag och skapar sedan ditt eget vinnande system? Det är sådana här scenarior som vi hoppas att vårt digra tippande ska leda till i framtiden!

Galopptips.se har också lanserats under en synnerligen "galoppintensiv" period i landet. Inte mindre än tre (av de omkring 5-6) största tävlingsdagarna under året har avridits under den gångna månaden. Det var under Pramms-helgen på Jägersro i maj som sidan lanserades och sedan har vi haft Nationaldagen på Gärdet och Super Sunday med Stockholms Stora Pris på Bro Park. Detta är ju självklar fakta för alla galoppintresserade, men för oss i "Team Galopptips" har det varit ovärderligt att få prata med så många som möjligt under galoppens stordagar. "Vanliga besökare" (= spelare) på banorna samt personer med klar direktanknytning till galoppsporten har fått säga sitt, komma med input, kommentarer, kritik och annat på temat: Vad tycker du om Svensk Galopps nya satsning på den heltäckande spelhemsidan galopptips.se?

Det känns mycket roligt att konstatera att i princip alla som vi i galopptips-gruppen varit i kontakt med under den gångna månaden, har varit klart positiva till det mesta som har med galopptips.se att göra.

Kort sammanfattat så är feedbacken "ensidig" vad gäller följande: Denna hemsida "behövs" och att vi "fyller ut ett hål" vad gäller den (i viss mån) tidigare bristande tips- och nyhetsbevakningen inom galoppsporten.

Vi har inte fått någon "ren kritik av avrättningskaraktär" (typ att denna hemsida är rena dyngan...). Men däremot är vi MYCKET TACKSAMMA för alla förslag som inkommit gällande hur vi kan utveckla och förbättra vissa detaljer i framtiden!

Här är några korta svar på frågor som dykt upp, ibland under samtal ute på galoppbanorna, och ibland via inkommande mail på info@galopptips.se (skicka gärna in frågor och funderingar):

"Ja, vi ska göra en mycket stor genomgång inför det stundande Derbyt. Vi förbereder detta i skrivande stund och ni kan alla vara säkra på att vi, i flera omgångar de kommande veckorna, kommer att beröra ALLT som har med Derbyt att göra. Och detta ur ett sportsligt-, ett nyhets- samt ett spelmässigt perspektiv."

"Självfallet kommer vi att lansera någon form av Spelskola på galopptips.se. Vår målsättning är att detta ska ske under hösten. Då blir det en genomarbetad "spelskola" där vi kommer att ta upp mycket som handlar om speltaktik, vad är viktigast att tänka på när man spelar på galopp, läsning av odds/streck, intressant (spel)statistik från olika banor/länder med mera. Håll bara ut till hösten!"

"Det är alltid intressant att få tips från flera olika, insatta källor, och självfallet tycker vi också att det är rätt med (gäst)tips från tränare/jockeys inför de Skandinaviska omgångarna. På något sätt kommer vi att ordna detta med gäst-tränar/jockey-tips inom några månader. Kanske som en del av vår nyhetsbevakning?"

"Syftet med galopptips.se är inte bara att leverera tips - utan, precis som du säger - även att publicera många intressanta reportage från galoppens värld. Vi kommer att utöka vår redaktionella service senare under året, med reportage av karaktären långläsning..."

"Korsord? Javisst, om ni även vill ha denna hjärngympa på sidan, så Rock On, det kommer någon gång framöver!"

En intressant infallsvinkel kom fram under en längre konversation med en mycket erfaren och hästspelskunnig herre under ATG Nationaldagsgaloppen:

- Jag tycker mycket om galopptips.se och gillar verkligen allt med den nya hemsidan. Men jag vågar inte klicka mig vidare på era tips och länkar. Jag får känslan av att detta till slut kommer att leda till någon form av "betalsida", och att det då blir en kostnad för mig i slutändan, meddelade denne person med lång  "branschvana".

Oj! Det där var något som i varje fall inte jag själv hade kunnat "tänka ut"....

Har vi inte varit tillräckligt tydliga med att ALLT på galopptips.se är HELT GRATIS...?

Och hur mycket du än klickar dig fram-och-tillbaka mellan våra, tips, nyheter, bloggar eller erbjudanden så kommer du ALDRIG att komma till något som kostar pengar!

Hela idén med galopptips.se är att alltid erbjuda tips och nyhetsförmedling i absolut toppklass - utan någon som helst kostnad för den som går in på hemsidan eller laddar hem och använder galopptips-appen.

Då återstår bara det allra viktigaste budskapet från hela Team Galopptips, till alla galoppvänner inför det stundande helgfirandet:

Vi får verkligen hoppas att våra tips inte kommer att åsamka er En Midsommarnattsmardröm!

 

 

 

 

 

mikael_soderlin

Mikael Söderlind

Har varit en del av Travrondens redaktion och försäljningsavdelning i många, många år och tycker att det är just bredden i uppgifterna som är det roligaste med hästmediebranschen: symbiosen mellan sport, spel, tips, försäljning, print, hemsidor, utveckling av nya koncept och idéer. Och jag kan definitivt säga att den senaste tidens arbete tillsammans med Svensk Galopp med att utveckla galopptips.se är det roligaste och mest spännande projekt som jag någonsin varit inblandad i. Tror verkligen att galopptips.se kommer att bidra rejält till ökade spelomsättningssiffror för galoppen i landet. Något som i slutändan även skall leda till ett större intresse för sporten och nya hästägare.